Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Langer zelfstandig thuis wonen

Om langer zelfstandig thuis te blijven wonen als je op leeftijd raakt is het belangrijk om het huis aan te passen aan jouw nodigheden. Om zo veilig mogelijk door het huis te kunnen bewegen zal je bijvoorbeeld een traplift kunnen aanschaffen of een body dryer. Dit zijn beide hulpmiddelen voor ouderen die het leven een stuk gemakkelijker maken zodat ze tot een oudere leeftijd goed op hunzelf kunnen blijven wonen.

Omdat de bevolking is hoog tempo vergrijst is het zal ook de zorgvraag toenemen. Het is daarom belangrijk dat de vraag gecompenseerd kan worden met hulpmiddelen die de zorg doen afnemen. Het laatste wat de overheid wilt is dat de zorgsector overspannen raakt en niet meer goed zal functioneren. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk senioren zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Gelukkig willen de meeste senioren een voorstander van dit idee.

Om dit idee te ondersteunen moet de zelfredzaamheid van de ouderen omhoog. Het zelfredzaamheid is het vermogen waarin ouderen zelfstandige dagelijkse taken kunnen verrichten zonder professionele hulp. Zo kan bijvoorbeeld een lichaamsdroger een grote rol spelen bij afdrogen van de ouderen. Een lichaamsdroger zal in de douche geplaatst wordt en vervangt de handdoek. Zo is er dus minder kans voor de senioren om zichzelf te bezeren wanneer zij zich in de douche bevinden. Een traplift kan bijvoorbeeld helpen bij ouderen met reuma klachten. Zo kunnen zij zonder hulp de trap beklimmen.

Zo kan er in elke kamer in het huis wel een hulpmiddel geïnstalleerd worden waardoor het leven een stuk gemakkelijker wordt. Zo kan je in de slaapkamer een elektrisch bed monteren zodat je gemakkelijker uit bed kan opstaan. In de woonkamer zal ook gekozen kunnen worden voor een elektrische oplossing. Zo kan een elektrische stoel ook helpen met het opstaan en gaan zitten. Er zijn dus heel veel hulpmiddelen die ouderen kunnen helpen.

https://lavicta.nl/