Nieuwesoorten
Home / Gardening

Goedkope Binnendeuren

Door de alsmaar stijgende prijzen van het leven zijn veel mensen de dag van vandaag op zoek naar goedkope binnendeuren voor hun woning. Goedkoop is duurkoop volgens het gezegde maar is dit bij binnendeuren ook het geval? In dit artikel overlopen we de voor- en nadelen van het kopen van goedkope binnendeuren voor je woning.

Voordelen

Goedkope binnendeuren kosten meestal rond de €80-100 per kit. De kit bevat het deurblad, deurkast, scharnieren en deurslot. €80 à €100 per deur is perfect betaalbaar voor een modaal gezin.

Nog een voordeel is dat deze deuren eenvoudig zelf te plaatsen zijn als je wat handig bent en beschikt over het juiste werkmateriaal Onnodig om je vooraf te bekommeren om bijkomende plaatsingskosten dus. Laat je de deuren toch liever door een professional plaatsen dan mag je rekenen op een plaatsingskost van €50-100 per deur.

Een ander voordeel van goedkope binnendeuren is dat ze meestal schilderdeuren zijn. Dat wil zeggen dat je ze volledig zelf naar eigen smaak kan verven, iets wat je bij fineer deuren niet kan.

Nadelen

Goedkope binnendeuren hebben ook hun nadelen. Zo hebben ze meestal een honingraat kern. De kern die is opgebouwd uit karton of hardboard is minder isolerend. Akoestiek en warmte wordt bij deze deuren dus minder goed tegengehouden. Dit is iets wat bij de duurdere binnendeuren met tubespaan kern of massieve deuren niet het geval is.

Goedkope binnendeuren zijn ook van minder goede kwaliteit. Zo zijn de scharnieren en het deurslot vervaardigd van lichter/goedkoper materiaal en het deurblad is minder goed bestendigd tegen krassen en stoten.

Hou ook rekening met het feit dat er nooit deurklinken inbegrepen zijn bij een kit van binnendeuren. Deurklinken zal je dus nog steeds apart dienen aan te kopen. Dit is niet enkel bij goedkope deurkits het geval maar ook bij de duurdere kits van massieve of fineer deuren.

Nu je de voor- en nadelen van goedkope binnendeuren kent kan je zelf de keuze maken wat voor je woning belangrijk is. Haal je de binnendeuren van de doe-het-zelf zaak in huis of ga je hierdoor toch bij een speciaalzaak langs? De keuze is volledig aan jou!