Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Huis verduurzaming is de toekomst

Voel je je schuldig over alle afvalstoffen die je hebt geproduceerd die voor het milieu schadelijk zijn? Wil je daarom een steentje bijdragen aan de opbouw van het klimaat? Dat kan en je hoeft niet persé groot te beginnen. Je kan al bijvoorbeeld beginnen met het verduurzamen van je eigen huis. Denk dan aan zonnepanelen, het goed isoleren van je huis en het aanschaffen van een pellet boiler. In dit artikel lees je een aantal mogelijkheden om je huis te verduurzamen, zodat jij in de toekomst al sterk in je schoenen staat. 

Zonnepanelen

Zonnepanelen wekken energie op door zonnecellen. Deze zonnecellen krijgen hun voeding door de zon. Kortom wordt er geen elektriciteit of gas gebruikt om energie te wekken. Er is voorspeld dat de komende jaren de prijs van deze zonnepanelen sterk gaan dalen. Dit komt doordat de productiekosten naar beneden gaan een het rendement omhoog. Naast de aanschaf prijs heb je soms ook te maken me subsidie op zonnepanelen. De overheid ondersteunt jou dan om zonnepanelen aan te leggen zodat jij het gas en elektriciteit verminderd in huis. Als u overtuigd zoek dan eens in de zoekmachine ‘zonnepanelen kopen’ op. Dan kom je vast en zeker er zelf uit.

Pellet boiler

Een pelletboilerverwarming is niets meer dan een houtkachel. Pellets zijn fijn geperste houtsnippers wat biologisch is verwerkt, waardoor je in het hele proces van energie creëren geen slechte afvalstoffen gebruikt. De pellet boiler sluit je aan op de cv-ketel en zorgt ervoor dat je gas en propaan verbruik verminderd wordt. Tevens bespaar je 50% op je verwarmingskosten met deze boiler.

Isoleren

Door je huis goed te isoleren kan je veer energie besparen. Als je huis niet geïsoleerd is, vliegt je warmte uit je huis. Je kunt er dus voor kiezen om je huis te isoleren met de volgende mogelijkheden: het isoleren van je gevel, vloer ramen en dak.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/