Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Manieren om je gebouw te verduurzamen

Er zijn verschillende redenen om je huis, bedrijfspand of gebouw te verduurzamen zoals de imago verbetering, langere levensduur, de waarde verbetering en de lagere energie- en onderhoudskosten. Maar welke manieren zijn er dan eigenlijk allemaal om je gebouw te verduurzamen?

Zonnepanelen

Misschien wel de optie waar vrijwel iedereen aan denkt bij het woord verduurzaming: zonnepanelen. Door zonnepanelen aan te leggen op je dak, wek je je eigen energie op en heeft dit niet alleen als voordeel dat je een lagere energierekening hebt, het is ook nog eens ontzettend goed voor het milieu. Ondanks dat zonnepanelen misschien als een hele grote investering klinkt, zijn er veel subsidies voor te vinden en is het vaak al rond jaar 7 of 8 helemaal terugverdiend.

Goede isolatie

Goede isolatie leidt gemiddeld tot zo’n 33% minder energie uitgaven. Het gebouw verliest namelijk minder warmte via ramen, muren, het dak en de vloer waardoor je minder last hebt van vocht en tocht. Je hoeft dus minder warmte op te stoken en dit is weer beter voor het milieu en voor je portemonnee. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je huis meer waard wordt met een beter energielabel en is de kans op minder geluidsoverlast groot.

Verduurzamen van je tuin

Niet alleen je huis kan duurzamer, ook in je tuin zitten genoeg opties om het te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan duurzame tuinmeubelen, je eigen groente en fruit kweken, het hergebruiken van regenwater en laat het gebruiken van elektrische machines zoals de elektrische grasmaaier zo veel mogelijk links liggen.

Wil je je huis, bedrijfspand of openbare gebouw verduurzamen en weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen? Neem dan een kijkje op de site van Laan35. Zij helpen je met het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan en een meerjarenbegroting. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en wat het je gaat opleveren.

https://laan35.nl