Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Soorten hekwerken

Er zijn veel verschillende soorten hekwerken zoals gaashekwerk of sierhekwerk. Elke soort heeft zijn voor- en nadelen. Verschillende hekwerken zijn ook aan te passen naar de eigen wensen. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten hekwerken en de voor- en nadelen ervan.

Gaashekwerk

We beginnen met de goedkoopste soort, gaashekwerk. Dit gaaswerk is naast het goedkoopst ook heel functioneel en wordt gebruikt door zowel particulieren als bedrijven om terreinen af te rasteren. Voor extra beveiliging kan je boven gaashekwerk nog prikkeldraad bevestigen. Gebruik je gaashekwerk rondom je tuin en wil je meer privacy? Dan kan je er een klimop tegen laten groeien of het hekwerk dicht laten vlechten met bijvoorbeeld riet.

 

Spijlenhekwerk

De stevigste variant hekwerken is het spijlenhekwerk. Dit maakt het de meest geschikte soort om een terrein te beveiligen. Het ziet er alleen niet heel fraai uit. Wil je een spijlenhekwerk rondom je tuin dan kan je het beste gaan voor sierhekwerk. Dit hekwerk is vaak op maat verkrijgbaar en kan bij specialisten naar wens worden aangepast. Een sierhekwerk geeft uw huis en tuin meer uitstraling.

 

Dubbelstaafmat hekwerk

Wil je een stevig maar goedkoop hekwerk? Dan kom je snel uit bij het dubbelstaafmat hekwerk. Het is elegant maar toch stevig. Dit hekwerk wordt gebruikt voor het afrasteren van een terrein zoals speelplaatsen. Ook wordt het steeds meer gebruikt rondom tuinen waarna er klimop tegen aan groeit of er riet doorheen wordt gevlochten.

 

Overige hekwerken

Naast bovenstaande hekwerken is er ook nog het balkonhekwerk of balustrade. Deze worden gebruiken om balkons en dakterrassen veiliger te maken maar ook in het interieur bij bijvoorbeeld overlopen of trapgaten. Wil je je tuin afschermen maar wil je liever geen zichtbaar hekwerk? Dan kan je ook kiezen voor een haag. Een haag vraagt echter wel een stuk meer onderhoud dan alle metalen hekwerken.

Gerelateerde artikelen

Een hovenier uit Arnhem die meer weten over planten en zaden

Gezocht: bouwbedrijf in Veenendaal