Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Stap in de sneltrein van de ICT-wereld

Velen van ons werken op het kantoor. De plaats waar hevig op toetsenborden wordt getikt en tientallen schermen staan opgesteld. De computer en het internet zijn daarmee onmisbaar voor ons werk geworden. Het werk is de afgelopen dertig jaar enorm veranderd. De komst van de computer raakte in een stroomversnelling en daarmee veranderde ons werk drastisch.

Het is goed om mee te gaan met de veranderingen in de tijd. Want stilstaan betekent in veel gevallen achteruitgang. Achteruitgang ten opzichte van de concurrent en ten opzichte van de werknemer. De ICT wereld verandert razendsnel en door daar handig op in te spelen kan je mee profiteren van de nieuwe innovaties. Een van deze innovaties waar je absoluut in mee moet gaan is de digitale werkplek. Het werk altijd en overal bij de hand. Niet om het privéleven nodeloos te belasten met het werk, maar juist om de werkdag zelf veel efficiënter en flexibeler door te komen. Een meeting hier, een afspraak daar (meeting is hetzelfde woord als afspraak, maar dan in het Engels omdat dit echte kantoortaal is) en altijd je werk op locatie. Als je een presentatie moet verzorgen bij een potentiele klant of andere belanghebbende hoef je echt niet meer met usb-sticks te slepen (om die ook nog eens kwijt te raken…). De structuur en het onderhoud van een werkplek online kan heel gemakkelijk uitbesteed worden. Wanneer je weet dat hier specialisten voor verantwoordelijk zijn, zal er weinig tot nooit iets mis gaan. Wel zo fijn en de ideale  vervanger van de oude, grote, zware serverinstallatie die nu nog op het kantoor staat. Sowieso is een goed systeembeheer een must voor ieder zichzelf respecterend bedrijf.

 

Laat de trein niet voor je neus wegrijden, maar ga mee met de ontwikkelingen. Wees niet te conservatief, want dan zullen er kansen gemist worden. Wees wel altijd kritisch op nieuwe ontwikkelingen, maar geef ze ook een serieuze kans.

 

https://www.danteck.nl