Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Tentamentraining voor statistiek – ik haalde een 7,5

Ik koos de opleiding psychologie omdat ik graag bezig ben met de psyche van de mens en straks een baan wil vinden waarbij ik mensen help complexe psychologische problemen te ontrafelen. Helaas voor mij zijn statistiek en data-analyse verplichte en belangrijke onderdelen van de studie. Het ligt me gewoon niet en het zal me ook nooit liggen. Toch moest ik het theorietentamen voor statistiek halen. Ik koos voor tentamentrainingvan Scriptium en haalde zowaar een 7,5.

 

Niet wiskundig aangelegd

Ik ben van mezelf gewoon helemaal niet wiskundig aangelegd. Ik heb wel wiskunde A gehad op het vwo, maar daarmee kon ik het vak statistiek niet bolwerken. Sowieso vond ik eigenlijk dat statistiek nogal uit de lucht kwam vallen. Het was een vak dat voor mijn gevoel niet goed paste in het curriculum van psychologie. Maar goed, ik snap wel de relevantie ervan. Je doet tenslotte een wetenschappelijke opleiding en daar hoort ook objectief kwantitatief onderzoek doen bij. Ik snapte overigens pas echt de relevantie van het vak door mijn tentamentrainer van Scriptium. Hij vertelde me waar SPSS en statistiek eigenlijk precies voor dient en kon me haarscherp het belang uitleggen, ook voor toekomstige cliënten. De SPSS hulp hielp enorm met de motivatie om te leren voor het tentamen.

 

Oefenen met formules en theorie

Ik vond het enorm fijn dat de tentamentrainer van Scriptium me via Skype liet oefenen met de theorie die ik moest leren. Daarnaast was het heel fijn hoe hij inspeelde op mijn specifieke leerstijl. Het geeft geen zin om puur wiskundig naar formules te kijken voor mij, want ik zie de verbanden toch niet. Daarom maakte we (ja, echt waar) liedjes van de formules zodat ik ze kon onthouden. Ik weet nu, twee maanden na het tentamen, niet alleen nog de formules, het gaf ook hilariteit tijdens de training.

 

Nog meer hulp

Scriptium heeft me daarna ook nog geholpen met een werkstuk voor het statistiekvak met statistiekbegeleiding. Ik ga ze ook zeker weer inschakelen voor het statistiekdeel in mijn scriptie. Ik voelde me gewoon over het algemeen heel serieus genomen en goed geholpen. Ze nemen echt de tijd voor je en begrijpen je probleem. Mijn professor statistiek was vooral ongeduldig. Ik snap dat ook wel; ik was de zoveelste studente zonder wiskundige aanleg. Ik heb overigens de tentamentraining ook aanbevolen aan studiegenoten. Je hoeft trouwens niet per se meteen training te nemen. Je kunt ook bijles statistiek nemen, zelfs met vrienden voor groepskorting.

 

Zoveel makkelijker

Ik ben normaliter niet iemand die zo externe hulp inschakelt, maar in dit geval was het echt nodig. En het heeft het gewoon zoveel makkelijker gemaakt. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb meteen bij het eerste tentamen en de eerste kans. Ik had die stress van het leren voor een herkansing niet willen hebben. Soms kun je maar gewoon beter je intellectuele begrenzingen erkennen en de hulp inschakelen die je nodig hebt. Nu kan ik gewoon psychologie studeren en voor dat nare statistiekdeel en algemene studiebegeleiding heb ik Scriptium.

https://www.scriptium.nl/tentamentraining/

Gerelateerde artikelen

Verschillende soorten boxsprings

Op vakantie in Nederland

Een hele nieuwe badkamer