Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Verschillende poorten voor jouw terrein

Om jouw terrein af te sluiten voor onbevoegden zijn er verschillende tuinpoorten.Een tuinpoort is beschikbaar in verschillende maten, materialen en prijzen. Alles over de verschillende poorten lees je in dit artikel.

 

Verschillende soorten poorten

Er zijn drie soorten poorten te onderscheiden: de looppoort, schuifpoort en draaipoort. Een looppoort is eigenlijk gewoon een deur in jouw hekwerk. Hier kunnen voetgangers naar binnen en eventueel mensen met een fiets. Een schuifpoort bestaat uit een of twee deuren die naar de zijkant wegschuiven. De draaipoort heeft een of twee deuren die naar binnen of buiten open slaan. Hierdoor vraagt een draaipoort om meer ruimte dan een schuifpoort. Al deze poorten zijn verkrijgbaar in hout of metaal. Voor hout kan je kiezen uit geïmpregneerd hout en hardhout. Hardhout heeft een veel langere levensduur maar ook hogere aanschafprijs. Het metaal dat wordt gebruikt is over het algemeen ijzer. IJzer is roestgevoelig en daarom moet het altijd worden verzinkt. Na het verzinken wordt het vaak ook nog gecoat zodat het een andere kleur dan zilvergrijs krijgt.

 

Prijzen per poort

De goedkoopste poort is natuurlijke de kleinste, de looppoort. De prijs van een houten looppoort ligt tussen €130 en €500, afhankelijk van de houtsoort. Een metalen looppoort kost tussen de €240 en €295 voor de afmeting van 100 x 100 cm. Hier zit het verzinken bij inbegrepen en standaard coating van groen of zwart vaak wel. Het laten coaten in een andere kleur geeft vaak een meerprijs van 10%.

 

De draaipoort van hout heeft een prijs tussen de €550 en €3.300 en de metalen en verzinkte poort heeft een prijs tussen de €455 en €900. Hiervoor heb je een dubbele draaipoort van 300 x 100 cm. de duurste optie, de schuifpoort kost tussen de €2.200 en €4.500 voor de houten variant en tussen de €965 en €1800 voor de metalen variant.

 

Beveiliging

Alle poorten zorgen voor beveiliging tegen onbevoegden. Door een camerasysteem, puntenkam of intercom te plaatsen kan je de poort nog veiliger maken. Het camerasysteem en de intercom zorgen ervoor dat je weet wie er voor je poort staat en of je deze persoon wilt toelaten tot jouw terrein.