Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Waar op te letten bij het kopen van een nieuwe tacklebox

Tacklebox is het Engelse woord voor een opbergdoos. Bij de hengelsport winkel wordt graag gebruik gemaakt van deze Engelse woorden, omdat het vaak interessant klinkt. Daarnaast zijn er veel Engelse merken in de hengelsport, waarvan de producten worden geïmporteerd uit het buitenland. Voor de productie is het dan niet handig om voor de Nederlandse markt een aparte opdruk of verpakking te maken. 

 

Hoogte en breedte van je kleine materiaal

Natuurlijk moet een tacklebox oftewel opbergdoor voldoende groot zijn voor je kleine materiaal. Het is verstandig om je op te bergen materialen op te meten voordat je gaat kijken naar een nieuwe tacklebox. Het is zonde als je er later achter komt dat de onderlijnspoeltjes nu net niet passen, of je schaartje toch los in je tas mee moet. 

Het lijkt handig om dan een opbergbox te kopen met juist allemaal grote vakken. In de praktijk kom je er echter achter dat dit niet verstandig is. Door deze grote vakken kunnen visspullen juist beschadigen, door de grote ruimte. Een tacklebix heeft dan meestal ook wel wat te verduren gedurende de tijd. Beter kan je voor kleinere materialen ook kleinere vakken gebruiken, met beperkte bewegingsvrijheid. 

 

Te groot!

Een tacklebox kan ook simpelweg te groot zijn. Deze tacklebox gaat vaak mee in een tas, rugzak of tussen bijvoorbeeld een stoeltje. De tacklebox moet dan wel passen in de beschikbare ruimte. Twijfel je? Kies dan voor bijvoorbeeld 2 kleinere tackleboxen, die je zowel op elkaar als naast elkaar kan leggen. Dit geeft veel meer vrijheid om de spullen op te bergen en de keuze om wellicht maar een beperkt deel mee te nemen en de rest thuis te laten. 

 

Goede sluiting

Wat ook net vergeten moet worden is dat de sluiting van de tacklebox goed moet zijn! En dan wordt niet enkel het sluitingsmechanisme bedoeld, maar ook de ruimte die de deksel heeft met de individuele opbergvakken. Als hier teveel ruimte tussen zit, dan zal het kleine vismateriaal tussen deze ruimte gaan zitten en je tacklebox door de war gooien. Een goede tacklebox heeft dan ook kleine opstaande randen in de deksel om de individuele vakken goed van elkaar te scheiden. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/

Gerelateerde artikelen

Alleen het beste resultaat bij deze schilder in Nijmegen

De voorjaarsschoonmaak

In 3d printen