Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Wanneer heb je te maken met een plaag?

Het is soms erg vervelend, zonder dat je het doorhebt heb je last van ongedierte. Maar wat verstaan we eigenlijk onder de term ongedierte? Dit is voor iedereen anders, echter denken we al snel aan muizen, zilvervisjes en kakkerlakken. Bij dieren zoals duiven wordt er niet snel gedacht aan ongedierte. Toch kunnen ook duiven deze stempel krijgen. Iedereen heeft een andere beleving bij het woord ongedierte.

Het hebben van een plaag

Wanneer je te maken krijg met een muizen plaag dan is het van belang dat je hier razendsnel bij bent. Zo niet dan is de kans groot dat de plaag alleen maar groter en groter wordt en dat wil je natuurlijk niet. Om dit te verhelpen kan je verschillende acties ondernemen. Allereerst moet je zeker weten dat je met een plaag te maken hebt is dit namelijk niet het geval dan zou dat betekenen dat je een andere aanpak kan aannemen. De verschillen zijn dan ook groot. Als je te maken hebt met een plaag dan kan je al snel kiezen voor bijvoorbeeld een muizenverdelger terwijl je bij een paar muisjes juist kan kiezen voor een val of gif. Het is dus belangrijk dat je zeker weet waar je mee te maken hebt.

De meest voorkomende plekken

In eerste instantie weet je vaak niet waar je muizen kan vinden of waar ze zich verstoppen. Dit zijn vaak plekken waar geen mensen komen, denk hierbij aan een donkere plek in de schuur of bijvoorbeeld op zolder. Muizen zijn eigenlijk best mensenschuw en hierdoor laten ze zich ook niet snel zien. Het kan hierdoor best zo zijn dat je zonder je er zelf van bewust bent last hebt van muizen. Doordat muizen op plekken zitten waar je zelf niet vaak komt is de kans groot dat ze zich snel zullen voortplanten zonder dat je je daar echt van bewust bent. Het is natuurlijk geen prettig idee en toch zitten ze op meer plekken dan je eigenlijk zal verwachten. Muizen zijn nachtdieren en hierdoor kom je zo ook niet regelmatig tegen. Mocht je later in de avond op pand zijn dan is de kans een stuk groter dat je een van deze kleine beestjes tegenkomt.

https://www.ongediertewinkel.nl/