Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Oude schoen? Fleur hem op met wat verf

Misschien ken je het wel, je draagt al twee jaar lang met trots die exclusieve schoen waarvoor je uren in de rij stond. Maar die schoen ziet er niet meer zo sprankelend uit als twee jaar terug, weggooien is zonde. Het gaat maar om wat verkleuringen.  Het verven of blijkleuren van je schoen is niet moeilijk, zeker niet met schoenverf. Het gaat om de juiste voorbereiding, zorg in eerste instantie voor een schone schoen en een schone werkomgeving. Een paar kranten op tafel voorkomt een hoop vervuiling en schoonmaakwerk achteraf.

 

Schoenen verven gaat eenvoudig met de juiste schoenverf, ga niet al te gehaast te werk want je kan beter twee eer verven dan een keer te veel verf gebruiken. Haal in eerste instantie de veters eruit en span je schoenen op een spanner of met kranten. Reinig de schoen grondig af zodat het grondige vuil wordt verwijderd. Bij suède schoenen raad ik u aan om de schoen te stomen en op te borstelen. Voor leer wordt de oude verflaag en vet verwijderd met een leder cleaner en breng je een speciale leerverf aan. Droog de schoen goed af voor de tweede fase

 

Vul de schoen, dit doe je om alle plooien in het materiaal te spannen. Zo verspreid je het verf gemakkelijker over de schoen en wordt elk oppervlak van de schoen bereikt. Verwijder de veters en plak eventueel delen af die u niet geverfd wilt hebben. Voor het verven van de schoen zijn er een aantal aspecten die meetellen. Het materiaal bepaalt hoeveel verf er gebruikt dient te worden en wat de kwaliteit van het materiaal is. Er is namelijk een verschil qua aanbrengen tussen een suède en leren schoen. Na dat je de verf hebt aanbrengt dient de schoen weer goed te drogen. Zo kan de verf goed hechten en kan er een blijvend resultaat ontstaan. Schoenen verven is de ideale optie om u oude schoen weer tot leven te brengen.

https://www.deleerverfwinkel.nl/

Gerelateerde artikelen

Een prachtig boeket bestellen? Dé online Bloemist

CV-ketel onderhoud door loodgieter-apeldoorn.nl

Goedkope inbraakpreventie