Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Een gietvloer: een probleemvrije badkamer vol mogelijkheden

De badkamervloer wat doen we ermee? De opties worden al snel beperkt door de vochtige ruimte die een badkamer nou eenmaal is. De meest praktische keuze lijkt vaak een tegelvloer, maar is dat ook zo? Als ik ergens een hekel aan heb bij zowel de tegeltjes op de wanden als bij op tegels op de vloer, zijn de voegen! Het zijn juist die irritante voegen die er voor zorgen dat de vloer of wand één geheel zijn, maar stiekem ook toch weer niet. Als je onverhoopt vochtschimmel in een badkamer tegenkomt, dan zie je dat dit vaak in de voegen is begonnen. Ik ken eigenlijk niemand die de voegen tussen de tegels weet te waarderen.

Mocht je nog niet bekend zijn met de gietvloer: ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen met elk hun eigen voordelen en nadelen. Zo is een PU gietvloer zacht en voelt deze vinyl- of misschien zelfs meer rubberachtig aan. Een epoxy gietvloer is veel harder, maar heeft dan weer als voordeel dat deze van industriële kwaliteit is en dus oerdegelijk en sterk is. Ook kan men kiezen voor een beton-look gietvloer met als resultaat een minimalistisch, strak ogende vloer van een robuuste, krasvaste kwaliteit. Er zijn nog veel andere mogelijkheden, maar hiervoor vraag je het best meer informatie op bij de vakman of vakvrouw. 

Sta bij de renovatie of realisatie eens stil bij een gietvloer in je badkamer. Gietvloeren sluiten naadloos aan, zijn waterbestendig en dus uitermate geschikt voor de badkamer. Het onderhoud is minimaal en een gietvloer biedt een duurzame oplossing voor elke ruimte inclusief de vochtige ruimtes in je huis. Ook het schoonhouden van een gietvloer is makkelijk. Je kunt de vloer schrobben, dweilen maar ook net zo makkelijk stofzuigen. 

Een gietvloer in de badkamer hoeft niet standaard te betekenen dat je kiest voor een minimalistische, kille, en strakke vloer. De techniek van de gietvloeren is over jaren sterk doorontwikkeld gwaardoor de vloeren er in allerlei soorten en vooral ook in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn. Kleuren kunnen veel warmte terugbrengen in een relatief minimalistisch materiaal. Dat geld ook voor structuur. Een gietvloer hoeft namelijk niet altijd zo glad als een biljarttafel te zijn. Ook hiervoor bieden de vakmensen je diverse mogelijkheden aan.

Kortom: bij je eerstvolgende renovatie of aanschaf is een gietvloer in je badkamer het overwegen waard.