Nieuwesoorten
Home / Gardening

Glasschade herstellen

Glas, het is onmisbaar geworden. We gebruiken tegenwoordig dan ook voor vele toepassingen. We gebruiken het natuurlijk in gebruiksvoorwerpen maar we gebruiken het natuurlijk voornamelijk in onze huizen. Sommige huizen en gebouwen bestaan zelfs nagenoeg helemaal uit glas. Gelukkig maar dat glasschade tegenwoordig helemaal geen probleem meer hoeft te zijn. Een ruit kan tegenwoordig goed worden vervangen maar ook glasherstel is ook goed mogelijk.

Glas is tegenwoordig een multi inzetbaar middel maar vroeger was het een luxegoed dat ook echt niet voor iedereen beschikbaar was. De uitvinding van glas zelf is al relatief oud en stamt al van voor de christelijke jaartelling. We konden er toen natuurlijk niet zulke mooie glazen mee maken als dat we nu kunnen. Dat is was dus voor de tijd dat glas steeds meer een gewoon gebruiksvoorwerp was.

In de middeleeuwen was glas al best een bekend iets, maar het was nog wel erg duur. Het werd dus niet zoveel gebruikt en was vooral iets voor de rijkeren van de samenleving. Sommige mensen wilden juist daarmee laten zien dat zij heel veel geld hadden. In bepaalde steden werd de belasting namelijk berekend aan de hand van de hoeveelheid ruiten die je in je façade had zitten. Iemand die dus een beetje wilde pochen met zijn rijkdom, liet om die reden zoveel mogelijk ramen in zijn façade zetten om te laten zien dat hij zich dat natuurlijk prima kon veroorloven. Er waren echter ook mensen die daar graag onderuit wilden en allerlei dingen bedachten om maar geen belasting te hoeven betalen. De belasting werd dus berekend aan de hand van de façade. De definitie van een façade is dat deze minstens een voordeur moet hebben. Een rijke man in Delft liet daarom gewoon de voordeur was en ontkwam zo aan de belasting die hij anders moest betalen.

http://www.glasned24.nl