Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

In 3d printen

3d printing is een technologie die steeds populairder aan het worden is. In het m-abs jaar 2000 ontstond de eerste 3d printer, opgebouwd uit een aantal projecten van de MIT. De 3d printer was een uitbreiding op de techniek van rapid prototyping waarmee er binnen een korte tijd een prototypemodel kon worden gemaakt. De meeste van deze prototypes waren van metaal.

Na behaalde successen heeft het MIT de techniek voor 3d printing overgedragen aan zes commerciële bedrijven om gebruik van te maken en uit te bouwen. Een van de eerste doelen was om het mogelijk te maken om in andere productiestoffen te kunnen printen, zoals keramiek.

Een aantal jaren daarna kwam de 3d printer vooral ook op bij hobbyisten in de Verenigde Staten. Studies toonden dan ook aan dat de inzet van de 3d printer ook voor de gewone consument een aanzienlijke besparing van kosten zou kunnen opleveren. Het stelt de consument immers in staat om objecten te printen die anders gekocht moeten worden, voornamelijk simpele objecten zoals een trechter of een beker. Tegenwoordig bieden ook steeds meer scholen en opleidingen de mogelijkheid om lessen te volgen in 3d printing, omdat deze technologie in de toekomst natuurlijk alleen nog maar meer gebruikt zal gaan worden.

Vooralsnog wordt de 3d printer vooral ingezet bij projecten waar een tijdsbesparing wenselijk is bij het maken van prototypes. De 3d printer kan op de achtergrond gewoon zijn werk doen en ondertussen kan er natuurlijk ook gewoon verder gewerkt worden. Zo zijn er immers ook veel bedrijven die zich helemaal hebben toegelegd op het printen van die prototypen, maar dan in opdracht voor andere bedrijven.

Er zijn ook steeds meer grote bedrijven die gebruiken maken van de 3d printtechnologie, zoals het Duitse SIEMENS AG en de ESA, die werken aan een huisje op de maan.

https://www.3dfilament.supplies/nl/

Gerelateerde artikelen

Watertanks in uw tuin plaatsen, goed idee!

Muziek leren als kind

Help! Ik heb zilvervisjes in huis