Nieuwesoorten
Home / Gardening

Het proper inrichten van je stal

In Nederland wonen veel boeren. De meeste van deze boeren zijn veeboeren en hebben koeien. Dat is ook niet zo vreemd, want koeienmelk is een van onze belangrijkste exportproducten. Er worden dan ook ontzettend veel producten gemaakt van koeienmelk en onze koeienmelk is nu eenmaal van goede kwaliteit. Wat goed agrarisch advies is dus zeker ook wel wat deze boeren kunnen gebruiken. Vooral advies over stalinrichting is natuurlijk altijd welkom, want een gelukkige koe betekent een beter product.

Een goede boer wil namelijk goed voor zijn of haar dieren zorgen. Om goed voor je koeien te kunnen zorgen is het allereerst ontzettend belangrijk om te zorgen dat koeien genoeg ruimte hebben. Soms kunnen koeien naar buiten en hebben ze natuurlijk in ieder geval voldoende ruimte. Maar soms blijven koeien het hele jaar op stal en vooral dan is het ontzettend belangrijk om een aantal dingen goed in acht te nemen om het de koe zo aangenaam als mogelijk te maken.

Zo is het ontzettend belangrijk dat een koe goed kan gaan liggen. Een koe moet liggen om uit te kunnen rusten, maar omdat koeien natuurlijk ook best grote dieren zijn hebben zij hier relatief veel ruimte voor nodig. Eigenlijk heb je dan ook per koe drie vierkante meter nodig. Dat is de minimale ruimte die de koe nodig heeft om zelf te kunnen gaan liggen, maar vooral ook om weer zelf op te kunnen staan. Wanneer je als boer daar steeds bij moet helpen, heb je daar natuurlijk zelf ook meer werk aan maar heeft vooral de koe hier ook veel last van. Zij zal hier vervelende doorligplekken van krijgen omdat zij eigenlijk te lang blijft liggen en bovendien ook te lang in dezelfde houding blijft liggen. Je wilt het je koeien natuurlijk ook zo aangenaam als mogelijk maken als boer zijnde.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/