Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Modegrillen

Er zijn door de jaren heen wat gekke fashion trends geweest. Denk bijvoorbeeld aan de armkous, of de armsleeves van 12 jaar geleden. Of de beenwarmers die helemaal in waren in 2013, net als bijvoorbeeld een nepbril of een snorrenprint. Gek om te zien hoe mode zo snel kan veranderen en hoe we nu al raar opkijken als we terugdenken aan mode van een aantal jaar geleden. Maar dit is niks nieuws. Al eeuwenlang is rare mode in geweest.

Ten eerste bijvoorbeeld de lotusschoentjes in China. Het was daar mooi voor vrouwen om zo klein mogelijke voeten te hebben. Hiervoor werden de voeten van deze dames ingebonden, zodat  ze misvormd raakten. Ze kregen een soort lotusvorm. Hiervoor moesten ook speciale schoenen komen, en zo kwamen de lotusschoenen in de mode.

In Frankrijk werd er in 1920 een nieuwe jurk ontworpen; de hobble skirt. De hobble skirt was een rok die ingebonden werd bij de onderbenen van de vrouw. Hierdoor kreeg ze een aantrekkelijk silhouet, namelijk met brede heupen, maar kon ze nauwelijks lopen. Niet echt een ideale rok dus om mee naar een dansfeest te gaan of om mee te gaan winkelen.

Ook de mannen kregen het zwaar te verduren. Eind 1800 werd het populair om hele stijve kragen te dragen. Hiervoor werden harde materialen gebruikt, zodat de kraag extreem goed omhoog bleef staan. Wanneer je dus zo’n kraag droeg, kon je bijna niet ademen. Als je in zo’n kraag viel, kon dat je dood betekenen .

Er zijn dus best veel modegrillen geweest, die gelukkig snel weer uit de mode zijn geraakt. Maar je weet het met mode maar nooit. Wat in het verleden in was, kan zo weer terug komen in de huidige mode. Laten we hopen dat dat niet voor de bovenstaande modegrillen telt, want dan zouden de bijhorende problemen ook weer terug komen.

 

https://www.lymphedivas.eu/