Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Tuinafscheiding kiezen

Dat er veel keuze is in het aanleggen van een afscheiding van je tuin is duidelijk. Maar wat zijn nou de voor en nadelen? En is de makkelijkste keuze ook echt de beste? Dat leest u hieronder.

 

Het plaatsen van een schutting van Hardhout Discount om je tuin is natuurlijk de meest voor de hand liggende keuze. Een schutting vergt namelijk geen tot weinig onderhoud, je hebt er na aanleggen weinig omkijken meer naar. Toch heb je met een schutting nooit helemaal alle privacy die je eigenlijk wel graag wenst, want je kijkt er makkelijk tussendoor. Hierdoor zit je minder lekker in je tuin, en dat is zonde. Denk bij het omheinen van je tuin daarom ook eens aan een haag. Ze vergroten niet alleen je privacy, maar dempen ook het geluid van langsrijdend verkeer,, breken de wind en dragen ook nog eens bij aan een beter milieu.

Ruime keuze

Wat vaak verkeerd gedacht wordt is dat er maar weinig keuze is bij het uitzoeken van hagen. Maar niets is minder waar, de keuze is namelijk ruim. Denk hierbij aan een hele strakke haag, of toch een wat lossere. Maar ook aan hagen die altijd groen blijven, of hagen die blad verliezen. Een schutting is dan wel een keuze die minder onderhoud vergt, hij gaat ook een stuk minder lang mee. Een haag kan wel een heel mensenleven blijven staan! Maar welke soort haag kies je nu eigenlijk? Wanneer je een grond hebt die kalkrijk is, kan je het best voor een buxus of taxus gaan. Heb je zware grond? Kies dan voor een haagbeuk. Bij een lichtere grond is de gewone beuk een goede keuze.

Lange bloei

Hagen bloeien het hele jaar door, en blijven daarom ook het hele jaar mooi. Dit verkrijg je door haagsoorten met elkaar te mengen, zo creëer je de ultieme haag. De haagsoorten die altijd groen zijn hoef je alleen te snoeien tussen 1 mei 1n 15 augustus, zo blijven ze optimaal.

https://www.hardhoutdiscount.nl/