Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Vrijblijvend een offerte schilderwerk opvragen

U bent van plan om een offerte schilderwerk op te vragen maar wilt niet meteen ergens aan vast zitten. Bij Schildersbedrijfexpert kunt u kosteloos en vrijblijvend offertes opvragen. U ontvangt diverse offertes van verschillende bedrijven gratis en zonder verplichtingen. Zo kunt u rustig de offertes bekijken en zelf bepalen of en wanneer u met een bedrijf in zee gaat.

Waarom een offerte schilderwerk vergelijken?

Waarom is het eigenlijk zo belangrijk om een offerte schilderwerk met andere schilderwerk offertes te vergelijken? Uit onderzoek is gebleken dat het onderhoud aan de woning een grote kostenpost is. Gemiddeld besteden Nederlanders namelijk ongeveer € 400 per maand aan onderhoud en verbetering van de woning. Dat is dus een aanzienlijke kostenpost. Een deel van deze kosten betreft het buiten- en binnenschilderwerk. Het zou dus gunstig zijn als u op deze kostenpost zou kunnen besparen. Het is daarom verstandig om meerdere offertes voor schilderwerk op te vragen. Door offertes te vergelijken kunt u soms wel tot 40% van de kosten besparen. Het loont dus zeker de moeite om bij Schildersbedrijfexpert verschillende offertes op te vragen.

Op het juiste moment een offerte schilderwerk opvragen

Wanneer is het juiste moment om een offerte schilderwerk op te vragen? U dient nooit te lang te wachten met het opvragen van een schilderwerk offerte. Als u te lang wacht kan bijvoorbeeld het houtwerk rotten wat hoge kosten met zich meebrengt om dit weer te herstellen of in het ergste geval te vervangen. Het beste is om een onderhoudscontract bij een schildersbedrijf te nemen. U betaalt dan een vast bedrag per maand en de schilder komt jaarlijks alles langslopen en bijwerken. Dit voorkomt dat u ineens voor hoge kosten komt te staan door achterstallig onderhoud. Indien u toch zelf wilt bepalen wanneer en om de hoeveel tijd de schilder komt dan kunt u voordeliger uit zijn door tot eind oktober te wachten. Dan dient namelijk de winterschilder zich aan. U kunt de winterschilder herkennen aan hun eigen logo. Vaak kunt u bij de winterschilder tegen aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen terecht. Wacht ook hierbij niet te lang met het opvragen van een offerte aangezien deze vaak snel vol gepland zitten want de winterschilder schildert gewoon door in de wintermaanden tegen weer en wind.