Nieuwesoorten
Image default
Woning en Tuin

Welk huisnummer past goed bij mij?

Zonder onze helden in de bezorgdienst, kunnen wij niet. Wie moeten er namelijk dan voor zorgen dat mijn pakketjes van Amazon, Ali-express en ASOS goed aankomen? Je kunt in de huidige tijd namelijk moeilijk shoppen. Maar waar gaat het nu eigenlijk over? Misschien verschijnt er wel een grijns op je gezicht als je dit hoort, maar we gaan het hebben over huisnummers. Zonder het huisnummer weet de bezorgdienst namelijk niet waar het pakketje nu eigenlijk precies heen moet. In je eigen belang moet je er dus voor zorgen dat dat nummerplaatje er hangt, dus dan kan het maar beter het ideale huisnummer zijn. In deze blog daarom tips voor je ideale huisnummer!

De gestelde eisen

Naast dat je misschien zelf over een eisenpakket beschikt voor het hebben van de ideale huisnummerplaat, heeft de wet dit ook. Het is namelijk volgens de wet verplicht om een woning aan te duiden met een huisnummerplaat. Deze huisnummerplaat moet de minimale afmetingen van 12 bij 12 cm hebben en zo moeten de cijfers minimaal 88 hoog bij 60 mm breed zijn. Bovendien moet het huisnummer een andere kleur hebben dan de achtergrond waarop het wordt bevestigd. De reden dat deze eisen zijn opgenomen in de wet is dat de hulpdiensten ten alle tijden moeten weten waar ze moeten zijn. Je moet er toch niet aan denken dat het ambulancepersoneel stormend bij de buren naar binnen gaat, terwijl jij acuut de ambulance nodig hebt?

Je eigen eisenlijstje

Naast de afmetingen en de kleur, is het aan jouw om verdere eisen te bedenken. Zo kun je denken aan de vermelding van je achternaam, je gezin, een foto of afbeelding naar wens of misschien wil je wel geen nummerplaat maar losse cijfers, uitgesneden uit hout. Het is dus van belang dat je van te voren weet wat je wilt. Zo voorkom je het enorme gestruin op het internet tijdens de zoektocht naar jouw ideale huisnummer. Want zonder jouw eisenlijstje, wordt het vrij lastig om het ideale huisnummer te vinden, aangezien op het internet honderden verschillende stijlen huisnummers worden aangeboden, in allerlei varianten en van allerlei materialen. Door je wensen vooraf vast te stellen, kun je gemakkelijk een filter toepassen in deze ellendig lange lijst aan opties.

Tips

Om deze blog af te sluiten, kunt u bij keuzestress ook gebruik maken van het gegeven dat de kleur zwart enorm in trek is. De kleur zwart staat namelijk voor een strak en georganiseerd interieur. Wanneer jouw huisje dus over een zwart huisnummer beschikt, zal iedereen die langsrijdt denken dat in jouw huis, iemand woont, met al haar of zijn zaken op een rijtje! Deze nummers vind je bijvoorbeeld hier.

Gerelateerde artikelen

Vormvaste houten gevelbekleding met een lange levensduur

Schakel de hovenier uit regio Linne in voor een onderhoudsbeurt van uw tuin

Dé referentie voor tuinonderhoud in Noord-Brabant