Nieuwesoorten
Home / Gardening

Zonnepanelen kopen

Wanneer zonnepanelen aanschaffen bij jou op de planning staat moet je rekening houden met vele verschillende aspecten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de verschillende soorten zonnepanelen in beschouwing te nemen en ook is het belangrijk om te checken of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen. Zonnepanelengids.com biedt uitgebreide informatie over het complete aanschafproces

Soorten zonnepanelen

Eén van de eerste elementen waar je een afweging tussen moet maken is het soort zonnepaneel. Je kunt kiezen tussen monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen en dunne film (amorf) zonnepanelen. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn monokristallijn zonnepanelen over het algemeen het duurste, maar hebben wel de beste prestaties. Ook zijn ze visueel het meest aantrekkelijk doordat ze een egale en strakke kleur hebben die meestal donkerblauw of zwart is. Polykristallijn zonnepanelen zijn goedkoper dan monokristallijn zonnepanelen, maar hebben iets mindere prestaties. De uitstraling van een polykristallijn zonnepaneel is ook niet zo strak als een monokristallijn zonnepaneel. Het lijkt namelijk alsof te structuur opgebroken lijkt. Dit komt door het productieproces van dit type zonnepaneel. Dunne film zonnepanelen worden voor vele toepassingen ingezet, het kan ook voor huizen worden ingezet ,maar dit komt niet al te vaak voor. Door de relatief lage omzetting van zonne-energie naar elektriciteit is beter geschikt om deze op bijvoorbeeld rekenmachines of horloges te plaatsen. Het dakoppervlak van een huis moet erg groot zijn, wanneer je genoeg elektriciteit wilt opwekken.

Kosten van een zonnepaneel

De kosten van een zonnepaneel lopen erg uiteen. De elementen die de uiteindelijke prijs bepalen zijn het materiaal, de plaats waar je je zonnepaneel wilt hebben en de installatiekosten. Het voordeel van zonnepanelen is dat je na de plaatsing vrijwel geen kosten meer hebt aan onderhoud. Zoals eerder gezegd zijn monokristallijn zonnepanelen, gevolgd door polykristal en daarna dunne film. Het plaatsen van zonnepanelen kan op verschillende manieren, zoals: op een schuin dak, in een schuin dak, op een plat dak of in de tuin. Het is afhankelijk van de ligging van jouw huis waar je het beste de zonnepanelen kunt plaatsen. Het beste is om een huis te hebben waarbij het dak gericht is op het zuiden. Het duurste is om zonnepanelen in de tuin aan te leggen. Je moet dan rekening houden met extra kabels trekken richting je huis en ook beveiliging van je zonnepanelen is een pré. Zonnepanelen zijn namelijk erg gewild bij dieven. Het goedkoopste is om de zonnepanelen op een schuin dak te installeren. Het totaal van de kosten kun je het beste inschatten wanneer je informeert bij een professioneel installatie bedrijf. Zij kunnen je inzichten geven en natuurlijk ook een offerte opstellen. Uiteindelijk is de bedoeling natuurlijk dat je met je zonnepanelen geld verdient. Dit is afhankelijk van de prijs van de zonnepanelen, het type en de installatie kosten.