GPS is vandaag de dag een steeds populairder wordende technologie. Veel auto’s zijn dan ook uitgerust met een gps volgsysteem, wat het navigeren naar je gewenste locatie natuurlijk ook veel makkelijker en ook leuker maakt. Een GPS tracker maakt het natuurlijk ook wel veel eenvoudiger om de weg te vinden wanneer je anders misschien wel was verdwaald.

De technologie van GPS is eigenlijk ook helemaal nog niet zo oud. In 1967 is het ontstaan en in gebruik genomen door het Amerikaanse leger, dat het inzette om goed te kunnen navigeren in vijandelijk gebied. GPS is een afkorting die staat voor global positioning system. In de jaren 80 van de vorige eeuw stelde de toenmalige president van de Verenigde Staten, Ronald Reagan, de technologie van GPS beschikbaar voor gebruik door burgers. De technologie van GPS nam toen ook echt een vogelvlucht en kreeg steeds meer toepassingen in onze dagelijkse bezigheden. Waar het aanvankelijk vooral het leger en de scheepsvaart waren die GPS toepasten, zo is het tegenwoordig natuurlijk ook bijna ondenkbaar dat je geen GPS meer in je mobieltje en je auto kunt gebruiken. De eerste GPS satelliet werd in 1978 de ruimte in geschoten en was in 1995 officieel operationeel, al werd deze voor die tijd ook al ingezet voor navigatie.

Tegenwoordig wordt GPS dus voornamelijk gebruikt voor mobieltjes en auto’s. Het is bijna ondenkbaar geworden dat je niet even lekker makkelijk je GPS systeem aan kunt zetten en op die manier makkelijk en overzichtelijk bij je locatie aan kunt komen. Waar we vroeger nogal eens verdwaalden toen we op vakantie gingen, zo is dat tegenwoordig bijna onmogelijk geworden wanneer je een GPS systeem gebruikt. Gewoon even de juiste kaarten downloaden en je gaat zo de goede kant op, ook als je de verkeerde kant op gaat wordt je weer omgeleid.

https://mygpstracker.nl/