Nieuwesoorten
Home / Gardening

De goede oude snapback

Snapbacks zijn tegenwoordig steeds populairder. Waar we vroeger eigenlijk alleen maar een pet droegen om het hoofd te bedekken, zo is de snapback tegenwoordig ook een verlengstuk van iemands persoonlijke stijl en persoonlijkheid. Een snapback kopen doe je tegenwoordig dus ook echt niet meer alleen uit praktische overwegingen, maar juist ook om een stukje uiting aan je persoonlijkheid te kunnen geven.

Meer dan ooit tevoren is het voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld dat zij met hun kleding en accessoires uiting geven aan hun persoonlijkheid en hierbij alles uit de kast trekken – vaak letterlijk natuurlijk. Over elk onderdeel van de outfit moet uiteraard uitgebreid worden nagedacht en de snapback is hierbij natuurlijk ook geen onbelangrijk onderdeel.

Hoewel de snapback al jaren bestaat, is hij pas de laatste decennia echt populair geworden. In de jaren 50 en 60 werden snapbacks vooral gedragen door sporters en hun fans die uiting wilde geven aan hun bewondering voor hun idolen. De grote sporthelden uit de Verenigde Staten zoals Babe Ruth gebruikten altijd een snapback en om die reden gingen zijn fans die dan ook dragen. In de jaren 80 en 90 sloeg die trend om naar de muziekwereld, toen vooral veel hiphoppers en rappers de snapbacks gingen dragen. Zij droegen natuurlijk dan ook niet zomaar een snapback, maar altijd eentje die perfect was afgestemd op de rest van de outfit en vaak werd de outfit zelfs afgestemd op de snapback. Hiermee kwam de snapback ook in opkomst in de populaire media en gingen steeds meer vervelende mensen de snapback dragen en ook hun outfits erop aanpassen.

Nog steeds is de veelzijdige snapbacks een ontzettend populair mode-item, dat heel goed kan worden gecombineerd. En omdat de snapback in grootte verstelbaar is, past hij ook bij nagenoeg iedereen op het hoofd dus wel.

http://www.snapbacks.nl