Nieuwesoorten
Image default
Home / Gardening

Middelen tegen een dipje

Heeft u ook weleens last van een (winter)dipje? Niet gek, meer dan een miljoen mensen hebben jaarlijks last van een winterdipje in Nederland. Vermoeidheid, gewichtstoename, zwaarmoedigheid en weinig energie zijn een paar kenmerkende symptomen van een winterdip. Zeker mensen met een druk bestaan zullen zich in deze verschijnselen kunnen herkennen. En dat is vervelend, want als je je niet goed kunt concentreren op je baan en je hebt geen zin om dingen te ondernemen wordt niemand daar blij van. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om je uit zo’n dipje te halen, bijvoorbeeld door middel van vitamines en supplementen. Welke vitamines dat zijn?

Vitamine D is één van de vitamines die ons lichaam zelf kan aanmaken. Dit halen we uit zonlicht en geeft ons aanzienlijk meer energie. Ook draagt het bij aan het sterker maken van onze spieren en botten. Echter, tijdens de winter worden we amper blootgesteld aan zonlicht en daarom is het ook niet gek dat veel mensen in de wintermaanden vaker last hebben van vermoeidheidsverschijnselen. Om toch genoeg vitamine D binnen te krijgen kun je denken aan lichttherapie en het eten van vette vis. Dit zijn goede middelen om in de winter aan voldoende vitamine D te komen. Ook kun je ervoor kiezen om supplementen te gaan gebruiken. Dit is een makkelijke en goede manier om je vitamines aan te vullen, maar geen vervanging van gevarieerde en gezonde voeding.

Serotonine is een neurotransmitter. Deze stof wordt aangemaakt in je hersenen en heeft een groot effect op je gemoedstoestand en slaap. Als je serotonineniveau laag is, is de kans op een dip of depressie groter. Helaas zijn er geen pilletjes met serotonine, simpelweg omdat je lichaam dit alleen zelf kan aanmaken. Wel zijn er supplementen op de markt met 5-HTP. Dit hulpmiddel zorgt ervoor de aanmaak van serotonine sneller en directer gaat. 5-HTP en vitamine D zijn ook samen goed te gebruiken.

http://topvitamins.nl

Gerelateerde artikelen

Muziek leren als kind

Den Braber interieurbouw heeft mij een nieuw huis gegeven

Een goede telefoonservice