Nieuwesoorten
Home / Gardening

Het verwijderen van een tattoo

Tattoo’s, waar je er vroeger alleen maar volk zoals matrozen en andere zeelui mee zag lopen, zo zijn tattoo’s tegenwoordig alom geaccepteerd en kan iedereen boven de 18 jaar een tattoo laten zetten. Echter, soms laten mensen tattoo’s zetten waar ze op een later moment spijt van krijgen. Het is dan ook niet makkelijk om tattoo verwijderen, maar gelukkig is het niet onmogelijk.

Een tattoo weglaseren is een van de mogelijkheden. Soms kiezen mensen ook om een tattoo te laten overzetten en veranderen maar je kunt ook ervoor kiezen om een tattoo te laten verwijderen met behulp van laser. De lasertechnologie bestaat uit heel kleine lichtpuntjes, die de inkt van de tattoo verspreidt en steeds kleiner maakt. Dat zal maken dat de inkt uiteindelijk met behulp van de laser kan worden verwijderd uit de huid.

Dat een tattoo dus verwijderd kan worden, betekent niet dat men er licht over moet denken. Het is namelijk veel werk om een tattoo te verwijderen. Waar je met een tattoo zetten met een ronde wel klaar bent (afhankelijk van de grootte natuurlijk), duurt het bij het weglaseren van een tattoo vaak wel 4 tot 8 rondes voordat de tattoo ook echt weg is. Bepaalde kleuren zijn ook makkelijker te verwijderen dan andere kleuren. Gek genoeg zijn het juist de donkere kleuren die makkelijker te verwijderen zijn. Denk hierbij aan zwart, donkerblauw en donkerrood. De kleur rood is het lastigst te verwijderen van een tattoo.

Het doet bovendien ook zeer om een tattoo weg te laten laseren. Het is natuurlijk uiteraard alsnog wel fijn om te weten dat de mogelijkheid bestaat om een tattoo te laten verwijderen, mocht je toch spijt hebben van het laten zetten van een tattoo. Houdt dan wel rekening met vaker terug komen en pijn bij de behandelingen met laser technologie.

 

http://www.clinic63.nl